Každé zbytečné slovo je zbytečné. (Jára Da Cimrman)

Medový perník

19. dubna 2007 v 11:54 | Helena |  moje recepty
Kdo by nerad pekl perník. Takový snadný a vděčný moučník, který se dá vzít na cesty a dlouho vydrží dobrý. Jednou mě chytla kreativní nálada a trošku jsem ho ozvláštnila (v kalsickém perníku je místo Hery 8 lžic oleje a jen 1-2 lžíce medu), od té doby dělám většinou už spíš tuhle medovější variantu.

na velký hlubší plech:
1/2 l mléka
2 vejce
3-4 lžíce medu
1 Hera
400 g polohrubé mouky
150-200 g cukru (dle chuti a toho, kolik jsme dali medu)
1 prášek do perníku
trochu vanilky nebo vanilkový cukr
2 hrsti vlašských ořechů
V kastrůlku na plotně rozpustíme Heru a pak přimícháme med a chvíli promícháváme. Necháme trošku vychladnout a pak přilijeme do velké mísy k teplému mléku. Po vyhcladnutí přimícháme vajíčka a oříšky.
V druhé míse smícháme mouku, cukr, prášek do perníku a vanilku (vanilkový cukr). Směs pak po částech přimícháme do velké mísy s mlíkem a důkladně promícháme.
Nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech a pečeme asi na 160°C tak 40-50 min, ale to záleží na troubě. Prostě, až to je hotové.;-)
Navrh můžeme polít čokoládovou polevou a posypat kokosem nebo nazdobit oloupanými mandlemi či bílou čokoládovou polevou. Perník také můžeme rozříznout a pomazat marmeládou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama