Každé zbytečné slovo je zbytečné. (Jára Da Cimrman)

Nakládaný Hermelín

3. července 2007 v 10:34 | Helena |  moje recepty
Tak toto je další recept na přání. Původně jsem nakládaný Hermelín dělala podle nějakého receptu, ale postupně z něho příliš nezbylo. Největší změny asi zaznamenal česnek. V původním receptu se stroužky nechávaly celé nebo půlené, pak jsem je začala krájet na plátky (aby se daly taky dobře jíst) no a nakonec jsem dosáhla optimální velikosti částeček = česnek lisuji.

většinou nakládám Hermelíny 3:
3 Hermelíny
1-2 feferonky
6-12 stroužků česneku (podle chuti a způsobu úpravy, když je drtím, dávám 6-8)
3-4 bobkové listy
8-12 kuliček pepře
cca 2 lžičky tymiánu
8-10 kuliček jalovce
8-10 kuliček nového koření
dostatek olivového oleje
Hermelíny nakrájíme na osminky (čím menší kousky, tím líp nasajou, proto nejsem příznivce nakládání Hermelínů vcelku).
Feferonky zbavíme jadýrek a pokrájíme (velikost dle chuti, čím menší kousky, tím větší říz).
Do sklenice (zavařovačky) naskládáme vrstvu Hermelínu, na to prolisujeme česnek (nebo položíme více či méně pokrájené kousky), přidáme trochu feferonek a koření. Pak další vrstvu Hermelínu a opakujeme.
Nakonec vše zalijeme olivovým olejem (aby to bylo ponořené), uzavřeme víkem a necháme tak 3 dny "zrát" při pokojové teplotě. Pokud pak hned nezkonzumujeme, uchováváme v ledničce (Olivový olej se v ledničce trochu zakalí).
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Milica Milica | 10. srpna 2007 v 9:54 | Reagovat

Myo, prosím Tě, je moc podstatný olivový olej? Já ho nějak nemusím. Dá se použít normální?

2 Helena Helena | E-mail | 10. srpna 2007 v 10:09 | Reagovat

Milico, samozřejmě, že pokud Ti olivový nejede, můžeš použít jakýkoliv jiný. Já ho používám zejména kvůli kvalitě. Že se pak jí v takovém syrovém stavu. Ale prodávají se i jiné oleje v panenské kvalitě, některé dražší, jiné méně. Můžeš zkusit třeba alespoň z části s kvalitním světlicovým, sójovým, vlašským, nebo jiným. Ale úplně postačí slunečnicový gold olej.

3 Milica Milica | 10. srpna 2007 v 10:42 | Reagovat

Díky, já používám slunečnicový a muž si dává do salátů právě nějaký dražší panenský, ale mi "nevoní".  Měj se hezky.

4 Helena Helena | E-mail | 10. srpna 2007 v 11:31 | Reagovat

Jo, i to se stává a znám z okolí. Mně to naštěstí nevadí, ba naopak. Taky se měj hezky a pokud budeš dělat hermelín, tak ať chutná.

5 ivča ivča | 9. září 2007 v 18:39 | Reagovat

Ahoj holky,

pro svého syna hledám recept, nemůže od piva odejít aniž by si nedal hermelín!! Zkusím tenhle recept a pak Vám povím, jak jsem uspěla. Mějte se fajn! I.

6 Helena Helena | 16. září 2007 v 20:16 | Reagovat

Ivco, at Ti ı synovi hermelin chutna. Urcite dej vedet.

7 Nakládaný hermelín Nakládaný hermelín | Web | 21. prosince 2012 v 18:50 | Reagovat

Já dělám nakládaný hermelín přesně takto a  moc mi chutná - http://www.nakladany-hermelin.eu

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama