Každé zbytečné slovo je zbytečné. (Jára Da Cimrman)

Salát s medovými kuřecími prsíčky

11. července 2007 v 9:22 | Helena |  moje recepty
Tak v anketě zatím vedou recepty zdravé, lehké a také zeleninové, navíc je léto, tak přicházím s dalším salátem. Jako u většiny salátů, jde opět o výplod mé fantazie, ale zatím si nikdo nestěžoval.:-)

množsví ingrediencí dle chuti:
listové saláty (vytvořte si vlastní mix, např. ledový, obyčejný hlávkový, lollo biondo nebo rosso, ..., kuřecí maso bude mít výraznou chuť, proto nemusíme nutně dávat výraznější saláty jako dubový, rukolu nebo čekanku, ale hodí se tam také, vytvoří pak zajímavý kontrast)
kuřecí prsíčka
med
česnek
jablíčko (nebo tvrdší hruška)
pálivá paprika (nebo grilovací koření), sůl
(nejlépe čerstvé) bylinky - hlavně bazalka, pár lístků meduňky a máty (nemusí být), trochu saturejky, tymiánu nebo šalvěje (bylinky také dle chuti a možností)
Připravíme si marinádu z medu, olivového oleje, soli, pálivé papriky (nebo grilovacího koření), nadrceného česneku a nasekaných bylinek.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky, (osolíme) a naložíme do marinády.
Jablíčko nakrájíme na tenké měsíčky a přidáme k masu do misky s marinádou.
Necháme nějaký čas uležet v lednici.
Mezitím si připravíme základ z listových salátů (natrháme), zalijeme olivovým olejem a lehce zakápneme citrónem.
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme naložené maso, spolu s jablíčkem a marinádou (dle chuti můžeme přidat ještě na plátky nakrájený česnek).
Podáváme zvlášť mísu s listovým základem a zvlášť směs s prsíčkama a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Úplně jsem na to teď sama dostala chuť a asi si to v nejbližších dnech připravím. Honza tohle míchání salátů a masa a navíc i různých chutí, narozdíl ode mě, nemusí, tak už jsem tenhle salát neměla přes dva roky. Jsem ráda, že jsem si na něj vzpomněla.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama